zaterdag 22 augustus 2015

peperonata met zoodles




Ingrediënten

  • flinke scheut olie
  • 1 teen knoflook
  • 1 gesnipperde ui
  •  1 aubergine in blokjes
  • 1 rode en 1 gele paprika in reepjes
  • 6 tasty to  tomaatjes in kwarten
  • 2 eetlepels basilicumazijn
  • chilipeper
  • 400 gram courgette in reepjes
  • 150 gram pecorino kaas
  • 3 eetlepels verse basilicum in reepjes

Bereiden

Verwarm de olie in een braadpan en fruit de knoflook en de ui 2 minuten op zacht vuur. Schep de aubergine, de paprika, de tomaten, de azijn en 2 eetlepels water erbij en smoor de groenten afgedekt 10 minuten, ook op zacht vuur. Voeg zout, (versgemalen) peper en chilipeper naar smaak toe en smoor de groente zonder deksel in nog eens 10 minuten zachtjes gaar. Leg de laatste minuten de reepjes courgette op de groente en laat even meestomen of verdeel de rauwe courgette over de borden. Verdeel de peperonata over de courgettepasta en strooi de pecorino en de basilicumblaadjes over het gerecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten