zaterdag 22 augustus 2015

Kruidige wortelsoep


Nodig voor 4 kopjes soep (3-4 personen):
Bereidingstijd: ± 50-55 minuten
2 el olijfolie
2 tenen  knoflook
4 grote (of 6 kleinere) bosuitjes in ringen
Handje verse koriander, zowel blaadjes als steeltjes
1 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
1 tl kurkuma
500 gram wortels (± 6-7 stuks)
1 liter groentebouillon (natriumarm)
Snij de bosui in grove ringen en de knoflook in kleinere stukken. Bak vervolgens, in een soeppan, de uien en knoflook in wat olijfolie. Zet het vuur niet te hoog, en roer regelmatig, zodat het niet aanbrand. Schil ondertussen de wortels en snij in stukken van 1-2 cm.
Voeg wanneer de bosui en knoflook zacht zijn geworden de kruiden toe, samen met de fijngesneden steeltjes van de verse koriander. De blaadjes kun je later gebruiken in de soep. Roer alles goed door en laat voor een paar minuten 2-3 op zacht vuur bakken.
Voeg de wortels bij het uienmengsel. Zet een deksel op de pan, het vuur iets hoger en bak de groenten voor ongeveer 10 minuten tot ze zachter beginnen worden. Blijf goed roeren. De smaken van de kruiden en de wortel op deze manier nog beter naar voren komen. Daarbij zorgt het vocht uit de wortel dat alles om zacht vuur stooft, waardoor de soep heerlijk zoet wordt.
Na 10 minuten kun je de bouillon toevoegen, laat het geheel aan de kook komen en zet het vuur iets lager, zodat je de pan met de deksel erop voor ±15-20 minuten kan laten staan. Als de wortel goed zacht is geworden, kun je met behulp van een staafmixer of blender de soep pureren. Serveer en garneer met fijn gesneden verse koriander blaadjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten