zaterdag 22 augustus 2015

Wokken met krieltjes


Ingrediënten

  • 750 g krieltjes
  • 1 citroen
  • 3 laurierblaadjes
  • 4 el olijfolie
  • 200 g runderreepjes
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • 1 teen knoflook
  • 600 g spinazie (gewassen)
  • 360 g tomatenmix
  1. Halveer en kook de krieltjes en de halve citroen en laurierblaadjes in ruim water  in 12 minuten gaar.
  2. Verhit ondertussen 2 el olie in een wok. Voeg de rundvleesreepjes en Provençaalse kruiden toe en roerbak in 4 minuten. bruin. Pers de knoflook boven de pan uit en voeg de spinazie in delen toe. Roerbak tot de spinazie geslonken is. Doe de tomaten erbij en roerbak 2 minuten. mee.
  3. Giet de krieltjes af, verwijder de laurierblaadjes en citroenhelften en meng de rest van de olie erdoor. Breng het rundvlees-spinaziemengsel op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Schep de olie door de krieltjes en serveer direct.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten