donderdag 27 augustus 2015

pizza bodem van bloemkool


mini 'pizza' met kookring gemaakt
Ingrediënten voor 2 pizza's:


Pizza bodem:

  • 600 gram bloemkool (tot korrels gemalen)
  • 90 gram amandelmeel
  • 40 gram parmezaanse kaas
  • 3 geklopte eieren
  • peper en zout
Hier is de 'pizza'bodem gebakken en heb ik de ingrediënten er op gelegd. De foto van de gebakken 'pizza' is helaas mislukt maar hij was heerlijk ;-)


Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de bloemkool, amandelmeel, kaas, eieren, peper en zout in een grote kom. Verdeel in 2 porties en plaats op ingevette bakplaat of bakpapier (ook invetten), goed aandrukken tot 30 cm in doorsnede. Bak dit 20 tot 25 minuten of in ieder geval tot het goudbruin is.
Beleg vervolgens de pizza met dingen die je lekker vindt en bak deze nog een 5 tot 10 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten