woensdag 2 april 2014

Zoete aardappel, pompoen en courgettesoep

Vandaag weer een simpel doch voedzaam soepje op mijn werk gemaakt.
Van de tomatensoep gisteren had ik nog een halve basilicumplant over waar ik een heerlijke basilicum olie van heb gemaakt. Gewoon door de blaadjes met wat zout en een flinke scheut goede olijfolie te pureren. Heerlijk wat een aroma, kan ook zo door de pasta en met wat noten erbij maak je pesto. Ook heb ik een fantastische boeljon van de soepfabriek ontdekt.
Ingrediƫnten voor basilicum olie:

  • basilicumblaadjes
  • goede olijfolie 
  • snuf zout


Ingrediƫnten voor de soep:

  • 1 geschilde zoete aardappel in blokjes
  • 5 winterwortels (400-500 gram) in blokjes
  • 1 courgette in blokjes
  • 1 klein uitje gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • peper en zout naar smaak
Bereiding:
Smelt een klontje boter in de pan en fruit de ui en knoflook een paar minuten tot ze glazig zijn, voeg de rest van de groente toe en roer bak deze 5 minuten. Voeg een pot van de soepfabriekboeljon toe en nog 3 potten heet water zodat de groentes onder water staan. Laat  de soep 15 tot 20 minuten zachtjes pruttelen en als alles zacht is even pureren met de staafmixer en klaar is je soep. De basilicum olie erover druppelen geeft de soep net wat meer diepte en ziet er fraai uit.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten