maandag 14 april 2014

Spinaziepannenkoek of omelet

Even geen soep als lunch maar deze heerlijke pannenkoek. Het recept is voor 2 pannenkoeken, ik heb de 2e in kwarten gesneden en in de koelkast bewaard tot een later moment van 'zin in wat' want koud is het ook heerlijk snacken.
Nodig:

  • 1 pak (bio)ontdooide diepvriesspinazie van 450 gram
  • 3 eieren
  • 1-2 eetlepels (spelt)bloem
  • 2 eetlepels crème fraîche of boursinachtige kaas
  • 1 -2 eetlepel grozette kaas
  • 1-2 eetlepels gebakken uitjes
Uiteraard kun je nog veel meer toevoegen, te denken valt aan stukjes paprika, champignons, knoflook of plakjes bacon maar deze simpele basis omelet of pannenkoek mag er ook zijn.  Ook een sneetje geroosterd brood smaakt er heerlijk bij. Mijn moeder noemde dat vroeger 'soldaatjes'. Ik heb geen zout of peper toegevoegd maar dat kun je uiteraard naar eigen smaak en inzicht doen.

Bereiding:
kluts alle ingrediënten door elkaar, zorg voor een goede antiaanbakpan en laat wat (kokos)olie goed warm worden en voeg de helft van het beslag in de pan. Verdeel de spinazie over de bodem  en laat de pannenkoek op een redelijk zacht vuurtje bakken. Als de randen verkleuren en de bovenkant er droog uitziet probeer dan of de pannenkoek los over de bodem beweegt. Met behulp van een bord kun je m omkeren en de andere kant ook bakken of je zet de omelet 5 minuten onder een hete gril. Ik heb hem dubbelgeklapt en er wat gebakken uitjes overgestrooid, smullen maar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten