zaterdag 22 maart 2014

Courgette chocoladetaart

Ingrediƫnten:

  • 200- 300 gram geraspte courgette
  • 200 gram chocolade liefst minimaal 70% cacao
  • 100 gram hazelnootpuree
  • 100 - 125 gram agavesiroop
  • 4 eieren
  • 50 gram haverzemelen
  • 100 gram volkorenmeel (of spelt of notenmeel indien glutenvrij)
  • 5 gram bakpoeder (half pakje)
  • eventueel cacaopoeder en/of poedersuiker om taart mee te bestrooien
Bereidingswijze:
Verhit de oven op 180 graden.
Smelt de chocolade (au bain marie) (zorg dat de bak het hete water niet raakt!!!)
Zeef in kom meel, haverzemelen en bakpoeder door elkaar
Rasp de courgette in een andere kom.
Splits de eieren, klop de eiwitten stijf.
Roer de eidooiers, hazelnotenpuree en agavesiroop door de gesmolten chocolade. Meng dit vervolgens goed met de geraspte courgettes. Voeg het meel mengsel toe en roer goed door. Als laatste spatel je de geklopte eiwitten (eerste een beetje en vervolgens de rest) 
Stort het beslag in een ingevette springvorm (24cm) en bak deze 15 minuten op 180 graden. Zet daarna de oven lager op 150 graden en laat de taart/cake nog 15 minuten in oven doorbakken.

Bovenstaande was een experiment om mee te nemen naar een etentje, ik bak in die gevallen een minitaartje of het wel lekker genoeg is en om te weten of je het ook goed in andere vormen kunt bakken. Nou experiment geslaagd. De taart komt prima uit de grote en kleine vorm en smaakt heerlijk.


1 opmerking:

  1. ik heb hem vandaag gemaakt en hij was fantastisch! De baktijd was alleen wel wat langer, ik moest de taat uiteindelijk 20 minuten langer bakken op 200 graden, maar toen was die ook echt AF ! Heerlijk

    BeantwoordenVerwijderen