zaterdag 1 maart 2014

Boerenkoolburgers



Ingrediƫnten:
  • restje boerenkoolstamppot
  • 1-2 eieren
  • lange plakken ontbijtspek of geraspte oude kaas



Van een restje boerenkoolstamppot maak je in een handomdraai een heerlijk bijgerecht. Kluts 1 of 2 eieren door je restant boerenkoolstamp. Ik gebruik kookringen op een siliconen (of bakpapier) ondergrond.
Leg een reep ontbijtspek op de bodem en schep hierop een lepel boerenkoolstamp. Goed aan drukken en leg de rest van het ontbijtspek aan de bovenkant. Dit zorgt voor een lekker knapperig, zout accent aan je boerenkoolkoekje. Je kunt dit ook maken door wat oude kaas erdoorheen en bovenop het koekje te strooien. Ik heb ze ongeveer 20 minuten op 175 graden gebakken en verwacht dat je dit ook prima in koekenpan kan doen met de laatste 5 minuten onder de grill.

Uiteraard kun je dit ook met andere kliekjes maken. Het ei zorgt ervoor dat de boel bij elkaar gehouden wordt. Van een kliekje macaroni kun je dit ook maken, lekker met een beetje kaas en een frisse salade als lunch.

Ik maak trouwens mijn stamppotjes altijd met een gelijk deel pastinaak of knolselderij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten