zondag 23 februari 2014

zoete 'spaanse' crackers van spelt en boekweit



ZOETE 'SPAANSE' SPELT boekweit CRACKERS


Ingrediƫnten

  • 100 gram spelt meel
  • 100 gram boekweit meel
  • 2 eetlepels (palm)suiker
  • 1/2 theelepel (zee)zout
  • 75 ml (kokos)olie
  • scheut water
  • scheut ouzo of andere anijsdrank
  • handje anijszaad (of hoeveelheid naar wens) ik had venkelzaad en dat smaakte ook prima
  • indien het te droog is en je liever geen ouzodrank gebruikt kan er ook 1 ei worden toegevoegd

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Voeg alle droge ingredienten bij elkaar. Voeg terwijl je roert de ouzo en olie toe en als laatste wat water en kneed er een bal van. Is het iets te droog, voeg dan beetje water toe en als het te nat is voeg dan een klein beetje spelt toe. Rol het deeg tussen bakpapier zo dun mogelijk uit. Hoe dunner des te knapperiger ;-). Snijd het deeg met een (pizza) mes in de gewenste afmeting. Bak totdat het deeg krokant en goudbruin is, tussen 10 en 20 minuten. De buitenste randen zijn dunner en kunnen verbranden, ik heb na de eerste 10 minuten de randen uit de oven gehaald en met wat agavesiroop opgepeuzeld, heerlijk. Breek het in stukken en laat ze op een rooster afkoelen (als je nog wat over hebt ;-). 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten