vrijdag 21 februari 2014

Pompoentaart met vruchtenkliekjes en havermoutmeel



Ingredienten:

Voor het deeg:
4 eetlepels kokosolie of ongeveer zelfe hoeveelheid boter
200 gram havermoutmeel (gemalen havermout) of een mix met boekweitmeel, amandelmeel
(optioneel) 1 eetlepel palmsuiker
1 ei
snuf zout
Maak hier een deegbol van en laat deze in plasticfolie 30 minuten rusten in de koelkast
Verwarm de oven op 180 graden
Vet een (spring)vorm in en plak met stukjes deeg de bodem en rand vol. Prik gaatjes in de bodem en bak deze 10 minuten in de oven. Laat bodem daarna beetje afkoelen. Oven kan aanblijven.

Voor de vulling
1 pompoen (gegaard en gepureerd)
2 bananen (zeer rijp)
restje (gedroogde) vruchten, appel, perzik, cranberries, dadels, roept u maar, alles in stukjes
handje noten (hazelnoten, amandelen, walnoten of pecannoten, maakt niet uit)
2 eieren
(optioneel)2 eetlepels palmsuiker of agavesiroop, honing of wat je wilt gebruiken om extra te zoeten
theelepel kaneel en snuf zout. (Optioneel een beetje nootmuskaat en kruidnagel)

Bereidingswijze:
Roer alle ingredienten in een kom door elkaar en stort deze in de (spring)vorm met  voorgebakken deeg. Druk alles beetje aan en schuif in de oven voor 35 tot 40 minuten. Af laten koelen en smullen maar :-)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten