vrijdag 21 februari 2014

Havermout muffins

Ingrediënten voor 10 stuks:
2 eieren
100 ml (ongezoete) sojamelk
2 rijpe bananen
6 dadels
1 ½ eetlepel bakpoeder
300 ml havermoutmeel (havermout malen in keukenmachine, droge blender)
Wat kaneel naar smaak
40 gram pure chocolade (minstens 70%)
Muffinvormpjes


Het recept
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Mix allereerst de bananen met de dadels tot een glad mengsel. Klop de eieren tot een luchtige mix en voeg deze erbij toe. Nu voeg je de rest van alle ingrediënten toe behalve de chocolade. Snijdt de chocolade in kleine stukjes en voeg deze op het laatst toe aan het beslag. Verdeel nu het beslag over de muffinvormpjes.
Bak de muffins in ongeveer 25-30 minuten goudbruin en gaar. De muffin is gaar als je er een satéprikker in kan doen en deze er schoon en droog uitkomt.

1 opmerking: