vrijdag 21 februari 2014

Courgettekoekjes met kaas

Ingredienten:
Courgette
100 gram pittige kaas
Kruiden naar smaak (peper, zout, kurkuma, gember, knoflook enz)
1 ei
 bloem of meel, een paar eetlepels om gewenst beslag te krijgen. Je kunt meel gebruiken wat je in huis hebt.

Werkwijze:
Verwarm de oven op 180 graden.
Rasp de cougette en druk het vocht er zoveel mogelijk uit. Doe dit vervolgens in een kom en roer de overige ingredienten er doorheen.
Je kunt met een kookring op bakpapier of siliconenmat  de koekjes vormen. Schuif ze in de oven en bak ze 15 minuten. Let op dat het niet te hard gaat. Na 15 minuten bak ik ze nog 10 minuten rechtstreeks op een fijn rooster zodat onderkant ook bakt.
Koud of warm zijn ze heerlijk.
Ook bakt het heerlijk met wortelrasp en stukjes noot, eigenlijk kun je van alles koekjes maken :-) Het draait allemaal om een beslag van goede dikte, het mag niet te dun worden en uitlopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten