vrijdag 21 februari 2014

Crackers van bietjes, sesamzaad, rozemarijn, meel naar keuze




Ingredienten:
2 bietjes met kookvocht, gekookt en geraspt of fijngemalen in keukenmachine
eetlepel sesamzaad
ongeveer 100 gram meel, maakt niet uit wat of mix van spelt, boekweit, amandel, havermout
2 takjes rozemarijn, fijngehakt (meer of minder naar smaak)
Zonnebloempitten, pompoenpitten (optioneel)
Snuf zout

werkwijze:
Verwarm over voor op 180 graden
Roer alle ingredienten tot dik beslag, voeg van vocht van de bietjes bij indien te droog of voeg wat meel bij indien te nat.
Rol tussen 2 vellen bakpapier het beslag uit tot 1-2 mm dikte en snijd met pizzames het gewenste formaat cracker en bak deze 15 minuten. Zet oven iets lager tot 160 graden en bak de crackers in 15 tot 30 minuten knapperig. Als het nog niet knapperig is gewoon wat langer laten bakken, ook scheelt het om het bakpapier rechtstreeks op het rooster te leggen na de eerste 15 minuten bakken. Let op, de crackers kunnen snel aan de randen verbranden, bak ze dus liever wat langer op lage temperatuur
Deze crackers zijn zo lekker dat er eigenlijk helemaal geen beleg op hoeft ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten