maandag 15 september 2014

Appelmoestaart

Ingrediënten voor 2 kleine taartjes of 1 cake 
200 gram zelfrijzend bakmeel of ander meel of mix naar keuzedenk aan havermout, boekweit, amandel- of andersoortig meel
Optioneel voor de zoetekauwen 2-3- eetlepels suiker
250 gram appelmoes (lekker zelf maken= zo klaar
3 eieren
rozijnen, goibessen of cranberries naar wens
flinke hand  Pecan-, hazel- of andere noten
2 tl bakpoeder
2 tl kaneel , koek- of speculaaskruiden
Snuf zout
Scheutje olie
Bakspray om in te vetten
Optioneel een beetje abrikozenjam met heet water mengen en de taart bestrijken als deze uit de oven komt.
Bereiden:Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
Klop de eieren luchtig. Voeg het meel en een snuf zout toe en meng het door elkaar.
Spatel de appelmoes, de kaneelkruiden en het bakpoeder door het beslag.Voeg een scheutje olie toe. Je kunt  een neutrale olijfolie of kokosolie gebruiken. of klontje roomboter smelten
Hak de noten grof en voeg deze samen met de rozijnen/cranberries toe aan het beslag.
Giet het beslag in ingevette cake/taarvorm
Bak de appelmoestaart/cake in ongeveer 45 minuten af in de voorverwarmde oven.
Deze is klaar als een satéprikker er schoon en droog uitkomt.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten