zaterdag 11 januari 2014

Choco muffins met verse gember en rode biet

Ingrediƫnten voor muffins
Porties: 24

260 gram kikkererwtenmeel
zakje bakpoeder
eetlepel cacaopoeder
60 gram kokosolie (iets verwarmen indien in vaste vorm)
220 ml soja-, amandel- of gewoon melk
300 gram geraspte gekookte rode biet kan uiteraard ook met appel of appelmoes
3 cm (of meer als je van een sterke gembersmaak houd) geschilde en geraspte verse gember
100 gram donkere chocolade in kleine brokjes
citroensap een flinke theelepel citroenrasp
paar druppels amandelessence
1 ei
Optioneel: 100 gram noten heel of in stukjes
100 ml agavesiroop, dit heft mijn voorkeur omdat stevia toch wel bijsmaak geeft

Bereidingswijze:

•De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6. Een bakvorm voor 12 muffins licht invetten of met papieren vormpjes vullen. Ik heb een grote oven en maak dus voor 2 bakvormen = 24 muffins
•In een grote kom eerst de droge ingredienten met mini snufje zout door een zeef samenvoegen.
•vervolgens voeg je de natte ingredienten een voor 1 toe, blijven kloppen of gebruik een mixer.
•Het beslag is dik doch nog wel redelijk vloeibaar en schep deze in de bakvormpjes. Vul deze maximaal tot 2/3de want het gaat nog rijzen.
•15-20 minuten in de voorverwarmde oven bakken

Ik maak grote porties en vries in pakketjes van 4 of 5 de muffins in. Ik heb gemerkt dat het lastiger is om het papier te verwijderen als de muffins ingevroren zijn geweest. Dit kun je dus beter verwijderen voordat je de muffins invriest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten