zaterdag 11 januari 2014

Wortelkoeken met kikkererwtenmeel

Ik blijf kikkererwtenmeel een fantastisch product vinden vandaar dit experiment met geraspte wortelen. Voor 8 grote koeken heb je onderstaande hoeveelheden nodig.

2-3 winterpenen, fijngeraspt
1 bakje verse kruiden bieslook, peterselie, koriander, wat je maar lekker vind (25 g)
75 g noten, gehakt, noten naar keuze is mi ook met gezouten pinda's lekker
3 eieren
60 g kikkererwtenmeel of andere bloem naar keuze
paar eetlepels (kokos) olie om te bakken

Nu kun je bepalen welke smaken je wilt toevoegen zoals kurkuma, ui, knoflook, sambal, gember of een handje gedroogde cranberries. Ik heb alles toegevoegd (met mate ;-) en was zeer aangenaam verrast door de pittige smaak met heerlijke bite door de noten en af en toe een zoete verrassing door de cranberries. Ik denk dat bv geraspte kokos ook goed in de koeken smaakt.

Meng alle ingrediƫnten goed, het moet een dik beslag worden. Voeg evt. nog wat meel toe om de goede dikte te krijgen. Bak in de koekenpan met behulp van een lepel de grote of kleinere koeken goudbuin. Ik vind ze zowel warm als koud heerlijk. Succes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten